Backpacking med børn // Forventninger til rejsen

Backpacking med børn // Forventninger til rejsen

juli 16, 2018 2 Af Malene

“I er gode nok modige! Det glæder jeg mig til at høre om”, er en sætning, som vi har hørt en del gange efterhånden. Mest fra andre småbørnsforældre og bedsteforældre, når vi fortæller, at vi skal rejse rundt med rygsæk. Især når de så finder du af, at vi kun har købt flybilletterne og overnatning de tre første dage af vores 3,5 ugers backpacker-rejse rundt i Thailand. Jeg har også fornemmelsen af, at det ikke er alle i vores familie, der synes at backpacking med to små børn på 2 og 4 år er verdens bedste idé. Og måske viser de sig, at have ret.

Men altså, vi har selvfølgelig gjort os nogle tanker om at backpacke med små børn samt omkring valg af destination.

Den vigtigste overvejelse og forventningsafstemning: Vi har ingen forventninger, overhovedet!

Selve rejsen til Thailand

Rejsen til Thailand starter kl 8 søndag morgen og slutter kl 10 mandag formiddag. 24 timer undervejs. Den store ja-hat skal virkelig findes frem. Vi er så heldige, at min far har tilbudt at køre os over til Kastrup her fra Aarhus. Så vi skal med Molslinien kl 9 og har derefter køreturen på ca 1 time og 20 minutter til Kastrup. Vi flyver kl 14.30 med Thai Airways og inklusiv en mellemlanding i Bangkok, burde vi være i Chiang Mai næste morgen.

De sidste par gange, vi har fløjet med ungerne, har været ret hårde. De har været noget urolige og haft svært ved at finde ro. Og de har slet ikke fået sovet. Og forældrene har hverken fået mad eller kaffe! Men, nu er børnene et år ældre begge to. Filippa på fire kan nogenlunde koncentrere sig om en Ipad længere tid af gangen (hvis hun ikke er for træt), og det hjælper også på det med Milas. Og nu er det rigtig dansk nat imens vi flyver, så forhåbentligt får de sovet en smule denne gang. Indtil vi lander kl 01.00 altså 😬

Ja-hatten skal på.

Backpacking i Thailand

Når vi lander i Chiang Mai, har vi så tre en halv uge til vi hopper på et fly den modsatte vej. Denne gang fra Phuket nede i syd Thailand. Hvordan vi kommer derned, i hvilket tempo og hvornår, må vi se, når vi er derovre. Vi er helt forberedte på, at de første par dage bliver kaotiske. Ungerne vil være meget trætte og pressede. Vi – og især ungerne – skal også vænne os til den høje luftfugtighed. Vi må mærke efter og tage rejsen i ungernes tempo. Forberede dem godt, når vi skal et nyt sted hen undervejs. De plejer at være nemme at have med på tur. De elskede at køre rundt på Kreta sidste år og opleve natur, bjerge, olivenlunde og strande. Hvis de kan klare meget og det går vildt godt, kan vi godt finde på at tage et smut ud i en mindre landsby i Nord Thailand undervejs. Hvis ikke ungerne kan overskue det, bliver det et direkte fly.

Som nævnt har vi ingen forventninger om at skulle se noget bestemt. Vi har begge rejst rundt i Thailand før, så vi har ingen must sees på listen denne gang. Vi skal mærke kulturen, spise god mad og være sammen. Filippa glæder sig mest til at spise is hver dag, og Milas’ største ønske på turen er at se en hest. Jeg forudser, at vi kommer til at opfylde begge ønsker.

Vi ved nogenlunde, hvordan transport rundt i Thailand fungerer. Og vi har på vores mange backpacking-rejser tidligere stået i pressede og skøre situationer, så vi ved nogenlunde, hvordan de forskellige situationer skal håndteres. Dermed ikke sagt, at der ikke komme uforudsete episoder, for det gør der altid med små børn.

Der bliver ingen buckets, ingen full Moon party eller lange læsedage på stranden denne gang. Forhåbentligt bliver der masser af is, frisk frugt og lange legedage på stranden.

Og en anden kultur og verdensdel set gennem et barns uforbeholdne og åbne sind. Og det glæder jeg mig meget til 🙂

Billeder fra tidligere rejser.