Tips til lange rejser med små børn

Tips til lange rejser med små børn

november 25, 2018 3 Af Malene

At rejse langt med små børn er noget, der nok skræmmer de fleste mennesker. Og lets be honest. Det er ikke uden udfordringer. Faktisk kan en lang rejse, som den vi havde til Thailand i sommers med en to- og en fire-årig, være noget af en prøvelser, der driver selv de mest hårdhudede småbørnsforældre i knæ.

Man kommer dog langt med god planlægning og grundig forberedelse. Og ved at gennemtænke rejsens stadier. Selvom vi ikke på forhånd havde planlagt selve rejsen RUNDT i Thailand, havde vi tænkt meget over rejsen derover. Eller det vil sige bil-båd-bil-fly-lufthavn-fly-bus-rejsen derover. Rejsen til Thailand med to små børn på to og fire år varede “kun” 24 timer. Men det gik så fint, og jeg er overbevist om, at vi hurtigt kom de fleste kriser til livs på grund af den gode forberedelse.

Her er mine bedste tips til en succesfuld lang rejse med små børn:

Hav altid frie hænder: Pak håndbagagen, så I har så frie hænder så muligt. Det er trods alt nemmere at samle en skrigende tumling og hans tabte chokoladeknapper op på vej til gaten med frie hænder. Vi havde en rygsæk og en pusletaske med. Og så havde Filippa og Milas hver en lille rygsæk med legetøj. Og der var medtænkt plads til overskydende overtøj, når vi nåede destinationen eller der blev varmt i flyet.

Del rejsen op i små, overskuelige bider: En lang rejse på over 24 timer kan virkelig virker uoverskuelig for både børn og voksne. Del derfor rejsen op i overskuelige bider. “Nu skal vi med tog i tre timer”. Og “fejr” det, når de små delrejser er overstået. Vi highfivede og roste børnene mellem hver delrejse, og de blev så stolte.

Opdel bagagen på forhånd: Gør turen gennem sikkerhedstjek og paskontrol nemmere og hurtigere ved at opdele bagagen. Læg de ting, der skal op af tasken øverst (Ipad, væske, creme, sutteflaske osv.). Tøm vandflasker i god tid.

Kom i god tid: Ingen grund til at stresse børnene unødigt. Kom i god tid, spis sammen i lufthavnen og kig på flyene sammen.

Klare aftaler på forhånd: Aftal inden I boarder flyet, hvem der sidder hvor. Hvis begge børn vil sidde ved vinduet, så lav en klar aftale om at det ene barn gør det ved denne flyvning, og det andet barn ved næste flyvning.

Giv barnet små opgaver: inddrag barnet i rejsen ved at give små opgaver som at passe på boardingkortet, vise pas når I boarder osv. Så har barnet en “vigtig” opgave og føler sig meget som en del af rejsen.

Gør rejsen sjov: Gør rejsen til en sjov leg, hvor I tæller fly og hopper over streger, så det ikke bliver for “hårdt”.

Hold hverdagsrutinerne i flyet: Vi holdt fast i putterutinerne på flyet, så Filippa og Milas vidste, at de skulle sove. Vi børstede tænder, læste bøger og sang godnatsange. (At de så er verdens dårligste sovebørn, der havde svært ved at finde sig ordentligt til rette i det lille flysæde, snakker vi ikke om).

Mest af alt: udvis ro og overskud over for børnene. Det kommer man længest med.

OG

Ipad er konge: Bare… Ipad er konge! Husk høretelefoner.